COMPUTERRUIMTE » BOUWKUNDE » BRANDBEVEILIGING COMPUTERRUIMTE

BRANDBEVEILIGING COMPUTERRUIMTE


De juiste wijze van brandbeveiliging computerruimte is afhankelijk van meerdere factoren. De voornaamste factor is de wijze waarop de ICT apparatuur in de computerruimte gekoeld wordt. Op de afbeelding hiernaast is er sprake van een ruimtelijk werkende koeling. Hier vindt brandbeveiliging in computerruimte plaats aan de hand van laser aspiratie branddetectie middels (rode) aspiratiebuizen en rookaanzuig, monden per ICT serverkast. Aspiratie laser branddetectie wordt in computerruimten steeds meer als aanvullend, ter optimalisatie van snelle branddetectie in computerruimten, naast de reguliere aan het plafond gemonteerde rookmelders toegepast. 


Laser branddetectie is voor computerruimten een zeer efficiënte en kosteneffectieve branddetectie oplossing. Branddetectie dankzij air sampling technologie.
De wijze van waarop de computerruimte gekoeld wordt is dus bepalend voor de wijze waarop branddetectie in de computerruimte plaatsvindt. Zeker niet onbelangrijk is de snelheid waarop de gekoelde lucht naar de voorzijde van serverracks geleidt wordt. In computerruimten waar veel serverapparatuur is opgesteld 
is de circulatie van gekoelde lucht sneller dan èèn meter per seconde. Wanneer dit in uw computerruimte ook het geval is kan de branddetectie in de computerruimte niet volstaan met enkel standaard rookmelders volgens het Bouwbesluit. Standaard optische rookmelders hebben simpelweg niet de capaciteit om in te snelle luchtflow tijdig rookontwikkeling te detecteren. Aspiratie branddetectie in computerruimte biedt de juiste zekerheid. Behalve goede branddetectie is de meest zekere oplossing voor het blussen van een brand in de computerruimte een automatisch blussysteem. Voor het bepalen van welk type blussysteem voor de brandbeveiliging in uw computerruimte het meest optimaal is zijn het oppervlak en de indeling het meest bepalend. Brand is een scheikundige reactie van een brandbare stof, ontbrandingstemperatuur en voldoende zuurstof. Wanneer èèn van deze drie elementen wordt verwijderd dooft de brand. Het doel van een automatisch blussysteem is om schade aan personen, goederen en gebouwen te beperken. Enerzijds is het van enorm groot belang om een automatische brandblussing zo snel mogelijk automatisch of via de handactivatie knop te activeren. Aan de andere kant moet het automatische blussysteem bij het blussen van een brand in een computerruimte zo min mogelijk of geen schade veroorzaken. IG55 en IG541 gasblussystemen worden in de grotere computerruimten en datacenters toegepast. Novec en FM200 gasblussystemen worden in de kleinere computerruimten toegepast. Alle vier type brand blussystemen dienen hetzelfde doel. Dat is, zo snel mogelijk een brand in een computerruimte beheersen en doven. Aanschaf van het juiste rookdetectie en blussysteem voor uw centrale computerruimte is van groot belang voor het voorkomen van schade door brand. Consequenties bij uitval van bijvoorbeeld uw computerruimte airconditioners (computairs) door snelle warmtetoename zijn: gegevensverlies productieverlies, financiële verliezen en bedrijfsreputatie. Een juiste vorm van rookdetectie is uitermate belangrijk om schade te voorkomen.  


Optimale brandbeveiliging computerruimte of info? Neem gerust contact op.

 

 Advies computerruimte ontwerpen, optimaliseren, bouwen en verhuizen. Brandblusser computerruimtes per IDeal kopen.