BLUSSYSTEMEN COMPUTERRUIMTEN


Blussysteem computerruimte. Blussystemen voor computerruimten met onschadelijke blusgassen. Voor het bepalen van het meest voor uw computerruimte of datacenter geschikte blussysteem dient er een inventarisatie te worden gemaakt. Zijn er bijvoorbeeld verlaagd plafond, computervloer, enz... aanwezig? Wij hebben onderstaand de meest geschikte automatische blussystemen voor computerruimten, datacenters en gesloten kastbehuizingen vermeldt. 


KASTBLUSSING

Brand serverkast, spanningsverdeelkast, UPS, patchkast automatisch blussen? Nieuwe brandblussers met Novec blusgas om verlies van dure kostbare apparatuur en installaties in besloten PLC of computerbehuizingen (serverkasten) te beperken. Webshop automatische brandblussers met onschadelijk blusgas voor veilig (schoon) blussen van brand in serverkasten. Het is normaal dat de temperatuur in tegen vuil en stof afgesloten serverkasten hoger is dan erbuiten. Te hoge temperaturen in serverkasten kan tot brandgevaarlijke hotspots leiden..! Omdat brand in bedrijfskritische afgesloten serverkasten veelal niet direct opgemerkt kan worden bieden onze volautomatische Novec brandblussers (ozon friendly) uitkomst! Nieuwe volgens sprinklertechniek ontworpen automatische-blussers met werking zonder stroomvoorziening en onderhoudsvrij.


NOVEC RUIMTEBLUSSYSTEEM

NOVEC - Novec breekt een vlam binnen 10 seconden af, bij een blusdruk circa 25 bar. Duurzaam zeer efficiënt blussysteem voor (on)bemande computerruimte. Tijdens de automatische brandblussing blijft de ruimtelijke zuurstofgraad rond 19%. Het blusgas blijft slechts vijf dagen in onze atmosfeer, geen residuen. Een computerruimte is meestal voldoende stof- en luchtdicht. Dit is bij gasblussing in een computerruimte van groot belang omdat het voor de certificering vereist is dat ieder type blusgas tenminste gedurende 10 minuten in de computerruimte stand moet houden. Novec heeft als blussende werking het negatieve katalytische blusprincipe. Dit is een zuurstof onttrekkende werking aan de brand waardoor een brand in een computerruimte of datacenter in zichzelf dooft. Novec gasblussystemen zijn zeer geschikt voor automatische brandblussing in computerruimten. 


FM200 RUIMTEBLUSSYSTEEM

FM200 - In computerruimten het meest toegepaste ruimteblussysteem. Breekt net als bij NOVEC blussysteem de brand binnen 10 seconden af bij een blusdruk van 25 bar. Efficiënt gasblussysteem voor (on)bemande computerruimten. Tijdens de automatische brandblussing blijft de ruimtelijke zuurstofgraad rond 19%. Het blusgas blijft 36 jaar in de atmosfeer, geen residuen. Een computerruimte is meestal voldoende stof en luchtdicht. Dit is bij het blussen met gas in computerruimten van groot belang omdat het voor de certificering vereist is dat ieder brandblusgas tenminste gedurende tien minuten in de computerruimte stand houdt. FM200 heeft als blussende werking het negatieve katalytische blusprincipe. FM200 heeft een zuurstof onttrekkende en vlamafbrekende werking waardoor een brand in de computerruimte of datacenter in zichzelf dooft. FM200 blussystemen zijn zeer geschikte automatische blussystemen voor technische ruimten en computerruimten. 


ARGON RUIMTEBLUSSYSTEEM

ARGON BLUSSYSTEEM - Worden in zowel computerruimten als grotere datacentra toegepast. Argon blusgas is een voordelig blusgas en draagt zelfs niet bij aan ozonafbraak of het broeikaseffect. Het Argon blusgas wordt onder een hogedruk van 60 bar binnen 60 seconden in de ICT ruimte geblazen. Bij Argon blussystemen moet rekening worden gehouden met opbouw van overdruk door het versneld inbrengen van het blusgas. Om het teveel aan overdruk in een computerruimte of datacenter zijn er overdrukluiken of drukontlastkleppen ontwikkeld. Argon of ook wel IG55 genoemd wordt in bluscilinders onder 200bar opgeslagen en via het reduceerventiel tot 60bar gereduceerd. Argon ruimteblussystemen vergen bouwkundige aanpassingen. Verlaagde plafonds, wanden en beglazing dienen dan ook te worden verstevigd. Het benodigde volume aan Argon blusgas wordt in m3 berekend en in gasvorm in bluscilinder banken opgeslagen. Met een Argon blussysteem verliest u meer dure ICT m2 dan bij FM200 / NOVEC blussystemen.


DRUKONTLASTKLEPPEN

Drukontlastkleppen ook wel overdrukluiken genoemd. Een overdrukluik is een actieve component die in computerruimten en datacenters in wanden worden geplaatst om drukverschillen tijdens de blussing weg te geleiden. Het aantal benodigde overdrukluiken is afhankelijk van het type gasblussysteem dat in de computerruimte of in het datacenter wordt geïnstalleerd. Door middel van drukschakeling wordt het overdrukluik automatisch opengestuurd zodra blussing plaatsvindt. Overdrukluiken zijn waterdicht en rookwerend en bieden een adequate bouwkundige oplossing voor het geregeld afblazen van overdruk.


BRANDBLUSSER ICT OMGEVING

Draagbare brandblussers zijn ook in computerruimten en datacenters verplicht. ICT beheerders zijn zich terdege bewust van de gevolgen van brand in deze bedrijfskritische ruimten. Zaak is het om brand in de beginfase met het juiste brandblusmiddel te blussen. Tijdens werkuren bieden draagbare brandblussers hierbij uitkomst. Wij adviseren 5-kilogram koolzuurgasblussers. Buiten kantooruren (werktijden) neemt een automatisch blussysteem volledig deze zorg uit handen. Representatief en uiterst handig voor snelle calamiteitenopvolging is de lichtgewicht (kunststof) brandblusser trolley die een hoogte van 1.30 meter en breedte van 50cm heeft.De trolley weegt slechts 11 kilo, biedt plaats voor twee brandblussers met een diameter tot Ø 20cm.

brandblusser-datacenter

Maak jouw eigen website met JouwWeb