BRANDBLUSSER COMPUTERRUIMTE


Brandblusser computerruimte 5-kg Co2. Ook wel koolzuurgasblusser genoemd is de beste brandblusser om een beginnende brand in een computerruimte of in een datacenter te blussen. Co2 blusgas is een schoon blusgas. Co2 brandblussers zijn veilig voor gebruik in ruimten met elektrische apparatuur en elektrische installaties. Co2 blusgas verdringt zuurstof in de brandhaard zodat de brand door tekort aan zuurstof dooft. Co2-brandblussers vergen een lagere investering dan een automatisch-blussysteem. De computerruimte vormt het kloppende hart van ieder bedrijf of organisatie. Dus zorg dat u in ieder geval voldoende koolzuurgas brandblussers in en rondom de computerruimte of het datacenter voorhanden heeft. Data & Telecom dient 24/7 online te zijn. Langdurende downtime veroorzaakt door brand in computerapparatuur in computerruimten dient voorkomen te worden.


Brandblusser computerruimte. In geval van ICT brand zijn Co2 blusapparaten in serverruimten in nabijheid van bijzondere brandrisico’s zoals groepenkasten UPS systemen, noodstroom installaties, meterkasten, kabelbundels met een hoge spanningsdoorvoer prima inzetbaar. In een computerruimte, serverruimte of datacenter worden altijd meerdere 5 kilo Co2 brandblussers opgehangen. Ons advies luidt om minimaal aan de binnenzijde en buitenzijde van iedere toegangsdeur een 5-kilo Co2 brandblusser op èèn meter hoogte vanaf de computervloer aan de muur op te hangen. Het is van belang dat brandblussers goed bereikbaar zijn. Hang Co2 brandblussers niet achter toegangsdeuren van de computerruimte. Laat Co2 brandblussers ieder jaar keuren.


BRANDBLUSSER SNEL NAAR PLAATS CALAMITEIT VERRIJDEN...

Draagbare brandblussers zijn ook in computerruimten en datacenters verplicht. ICT beheerders zijn zich terdege bewust van de gevolgen van brand in deze bedrijfskritische ruimten. Zaak is het om brand in de beginfase met het juiste brandblusmiddel te blussen. Tijdens werkuren bieden draagbare brandblussers hierbij uitkomst. Wij adviseren 5-kilogram koolzuurgasblussers. Buiten kantooruren (werktijden) neemt een automatisch blussysteem volledig deze zorg uit handen. Representatief en uiterst handig voor snelle calamiteitenopvolging is de lichtgewicht (kunststof) brandblusser trolley die een hoogte van 1.30 meter en breedte van 50cm heeft.De trolley weegt slechts 11 kilo, biedt plaats voor twee brandblussers met een diameter tot Ø 20cm.

Maak jouw eigen website met JouwWeb