BLUSSYSTEEM GROEPENKAST


Blussysteem groepenkast met schoon blusgas! Easy-to-install blussysteem voor gesloten groepenkasten en besturingskasten..! Dit innovatieve blussysteem voor voldoende gesloten behuizingen functioneert 24/7 zonder aansluiting op de stroomvoorziening en is onderhoudsvrij. Netwerkapparatuur bevat kritische data die ten allen tijde of bij een calamiteit zo lang mogelijk beschikbaar dient te blijven. Dit geldt ook voor alle maatwerk apparatuur in besturingskasten waarvan bedrijven afhankelijk zijn in productieprocessen. Verlies van data en of productie is desastreus..! Het voorkomen van branduitbreiding en beperken van brandschade is het beoogde doel van deze soorten automatische brandblussers welke met en zonder doormeldcontact en verschillende cilinder inhoud volumes verkrijgbaar is. In vergelijking tot ruimtelijk werkende automatische blussystemen biedt dit blussysteem fors financieel voordeel.


BLUSSYSTEEM GESLOTEN KASTBEHUIZINGEN | TEMPERATUUR GRADATIES

Blussysteem behuizingen met sprinklerkop en Novec blusgas voor blussen op kostbare apparatuur..! Ook geschikt voor montage in groepenkasten of andere kritische objecten die u tegen branduitbreiding wilt beschermen. De unieke sprinklerkop bevat een thermobulb (een smeltzekering) die naar wens bij het bereiken van een temperatuur van 68º, 79º of 93º  automatisch wordt geactiveerd. Deze automatische brandblussers zijn zowel in als op behuizingen snel te monteren. Op de thermobulb met-doormeldcontact bevindt zich een lint. Wanneer dit normally-closed contact lint bij activatie onderbroken raakt kan een doormelding worden gegeven. Hiervoor zijn op de sprinklerkop twee stuks 6,3mm klemmen aangebracht geschikt voor 24V/48V en 1000mA sturing.BLUSSYSTEEM KASTBEHUIZINGEN | NOVEC BLUSGAS

In het productieproces is rekening gehouden met het toepassen van deze blussystemen in zeer compacte en grotere compartimenten. Het blusmiddel Novec is het meest milieuvriendelijke blusgas voor veilig blussen op kostbare apparatuur en heeft slechts een atmosferische levensduur van 3 dagen. De voorloper van Novec blusgas was FM200 dat een atmosferische levensduur heeft van 36 jaar. De werking van Novec blusgas berust op fysische koeling van de brand op moleculair niveau. Het blusgas zorgt ervoor dat het zuurstofpercentage in de brandhaard tot onbrandbaar niveau wordt gebracht waardoor de brand dooft.


BLUSSYSTEMEN: BLUSBEREIK: GEWICHT: TOEPASSINGEN:
22 mm x 128 mm 0,06 m³ / 60 liter 0.2 KG Spanningstoevoerkasten en voldoende geloten behuizingen
40 mm x 186 mm 0,32 m³ / 320 liter 0.6 KG Spanningstoevoerkasten en voldoende geloten behuizingen
51 mm x 356 mm 0.96 m³ / 960 liter 1.6 KG Spanningstoevoerkasten en voldoende geloten behuizingen
60 mm x 380 mm 1.61 m³ / 1.600 liter 2.5 KG Spanningstoevoerkasten en voldoende geloten behuizingen