INSTALLATIEVLOER COMPUTERRUIMTE


Een verhoogde installatievloer is voor computerruimten en datacenters met een hoge vloerbelasting op de vierkante meter de beste vloer. Een verhoogde vloer die het zware gewicht van volgebouwde serverkasten en UPS systemen draagt dient constructief van de meest optimale kwaliteit te zijn. Wij bieden u kwalitatieve betaalbare verhoogde installatievloeren voor computerruimten en datacenters bestaande uit een sterke stabiele stalen draagconstructie voorzien van uitneembare vloerpanelen. Vloerpanelen zijn eventueel ook in een brandwerende uitvoering geleverd worden. Installatievloeren zijn ontworpen voor het onzichtbaar en veilig wegwerken van kabelbundels en minstens zo belangrijk dienen installatievloeren voor het routeren van de luchtstromen in ICT omgevingen.  


INSTALLATIEVLOER | DOWNFLOW KOELING

Heeft u op dit moment geen verhoogde vloer in uw computerruimte of datacenter en bent u zich aan het oriënteren? De eerste vraag welke u zichzelf moet stellen is welke koelcapaciteit er minimaal nodig is om alle in uw ICT ruimte opgestelde apparatuur voldoende te koelen. Vaak wordt als stelregel genomen dat elektrisch vermogen ook het koelvermogen is echter wenst u schaalbaarheid voor de toekomst. Nog een belangrijke vraag is of u naast een verhoogde vloer ook de manier waarop de computerruimte nu wordt gekoeld wilt wijzigen? In de modernere computerruimten vindt veelal downflow koeling plaats. Met een downflow airco in de computerruimte wordt de gekoelde lucht van onderuit de airco unit onder de verhoogde installatievloer naar de voorzijde van de serverracks geblazen. Wanneer we nu aan de voorzijde van de serverracks regelbare geperforeerde vloerpanelen plaatsen wordt de gekoelde lucht in de juiste hoeveelheid op de juiste plaats gebracht. Er zijn meerdere nog effectievere computerruimte koelconcepten. Neem voor advies gerust contact op.INSTALLATIEVLOER ANTI-STATISCH

Installatievloeren voor computerruimten zijn in een grote diversiteit aan zwaartebelasting en uitvoeringen leverbaar. Belangrijk is dat u met een verhoogde installatievloer direct de antistatische eigenschappen, elektronische geleiding of de brandwerendheid goed in orde brengt. Ook het juist aanbrengen van een ESD (electrostatic discharge) anti-statische beschermlaag op tegels van de verhoogde vloer in de computerruimte kunnen wij voor u in orde brengen. Een verhoogde installatievloer brengt in computerruimten en datacenters praktisch voordeel en flexibiliteit bij wijzigingen qua indeling van de computerruimte. 

Maak jouw eigen website met JouwWeb