VLOERCOATING COMPUTERRUIMTE


Welke vloercoating geschikt om de vloer computerruimte stofdicht te maken? Het coaten van de betonnen ondervloer in de computerruimte beschermt tegen stofvervuiling. Wanneer er een verhoogde vloer in de computerruimte wordt geplaatst is de betonnen ondervloer uit het zicht. Zorg ervoor dat de betonnen ondervloer in de computerruimte van een afdichtende coating wordt voorzien voordat de verhoogde computervloer op pootjes in de ruimte wordt geplaatst. De toplaag van vloer panelen in verhoogde vloeren kunnen vervaardigd zijn van geleidend linoleum epoxy coating, hout, PVC en glas. De TIA 942 adviseert dat verhoogde vloeren in computerruimten anti-statisch moeten zijn in overeenstemming met IEC61000-4-2. In Europa wordt EN12825 als standaard richtlijn voor gebruik van verhoogde vloeren in computerruimten gehanteerd. De vloer coaten? Neem contact op. Het coaten van de betonnen vloer in  computerruimten en datacenters beperkt stof ophoping.


Voor het nieuw bouwen van een computerruimte of datacenter bestonden in het verleden geen kwaliteitseisen waar datacenters of computerruimten minimaal aan dienden te voldoen. Tegenwoordig bestaat er een classificatie systeem. Via dit borging systeem worden kwaliteit en betrouwbaarheid van computerruimten en datacenter locaties ingeschaald. Het indelingssysteem bestaat uit vier klassen en noemen we Tier 1 tot Tier 4. Tier vier is de hoogste vorm van bescherming en het kleinste risico op uitval van ICT apparatuur. De standaard die binnen de ICT sector gebruikt wordt om de TIER indeling te bepalen heet TIA - 942. 


In veel computerruimten vormt de verhoogde vloer het fundament van de infrastructuur. Het is dan logisch dat de juiste vloer in de computerruimte moet worden geplaatst. Een verhoogde vloer in een computerruimte is een geprefabriceerd vloersysteem bestaande uit vloerpanelen die door (in hoogte) verstelbare vijzels en/of dwarsprofielen ondersteund worden. De verhoogde vloer in een datacenter en computerruimte bevindt zich meestal 60 centimeter (of nog hoger) boven de bouwkundige vloer. De reden hiervan is dat lucht onder de vloer zo kan circuleren en meehelpt aan effectieve koeling van de apparatuur. Verhoogde vloeren bieden veel gebruiksgemak door vrij beschikbare ruimte onder de vloer en voor veilig onderbrengen van bekabelingen in kabelgoten. Verhoogde computervloeren bieden stabiliteit en sterkte voor het veilig verplaatsen van serverracks, zijn eenvoudig te aarden en bieden een grote mate van flexibiliteit bij veranderingen of aanpassingen in de computerruimte of het datacenter.