COMPUTERRUIMTE » VERHOOGDE VLOER » VLOERCOATING COMPUTERRUIMTE

VLOERCOATING COMPUTERRUIMTE


Welke vloercoating geschikt om de vloer computerruimte stofdicht te maken? Het coaten van de betonnen ondervloer in een computerruimte beschermt tegen stofophoping. Wanneer er een verhoogde vloer in de computerruimte wordt geplaatst is de betonnen ondervloer uit het zicht. Zorg ervoor dat de betonnen ondervloer in de computerruimte van een afdichtende beschermende coating wordt voorzien voordat de verhoogde computervloer op pootjes in de ruimte wordt geplaatst. De toplaag van vloerpanelen in verhoogde vloeren kunnen vervaardigd zijn van geleidend linoleum epoxy coating, hout, PVC en van glas. De TIA 942 adviseert terecht dat verhoogde vloeren in computerruimten anti statisch moeten zijn in overeenstemming met IEC61000-4-2. In Europa wordt EN12825 als standaard richtlijn voor gebruik van verhoogde vloeren in computerruimten gehanteerd. Wilt u de verhoogde vloer en/of betonnen vloer coaten? Het coaten van de betonnen vloer in een serverruimte, computerruimte en datacenter beperkt stofophoping.


Voor nieuw bouwen van een computerruimte of datacenter bestonden in het verleden geen kwaliteitseisen waar datacenters of computerruimten minimaal aan moesten voldoen. Tegenwoordig bestaat er een classificatie systeem. Via dit borging systeem worden kwaliteit en betrouwbaarheid van computerruimten en datacenter locaties ingeschaald. Het indelingssysteem bestaat uit vier klassen en noemen we Tier 1 tot Tier 4. Tier vier is de hoogste vorm van bescherming en het kleinste risico op uitval van ICT apparatuur. De standaard die binnen de ICT sector gebruikt wordt om de TIER indeling te bepalen heet TIA - 942


Binnen elke computerruimte in veel gebouwen vormt de verhoogde vloer het fundament onder de ICT bedrijfsvoering. Het is dan logisch dat de juiste vloer in de computerruimte moet worden geplaatst. Een verhoogde vloer in een computerruimte is een EN 12825 geprefabriceerd droog afwerkvloersysteem bestaande uit vloerpanelen die ondersteund worden door (in hoogte) stelbare vijzels en/of dwarsprofielen. De vloer van een datacenter bevindt zich meestal 60 centimeter boven de bouwkundige vloer. De reden hiervan is dat lucht onder de vloer zo kan circuleren en meehelpt aan de koeling van de ruimte. Verhoogde vloeren bieden gebruiksgemak door vrij beschikbare ruimte onder de vloer voor onderbrengen van kabelbundels in niet zichtbare kabelgoten. Verhoogde computervloeren bieden stabiliteit en sterkte voor veilig verplaatsen van serverracks zijn eenvoudig te aarden, maken effectieve aarding mogelijk en bieden flexibiliteit bij veranderingen of aanpassingen in de computerruimte of het datacenter. 


Vloer computerruimte coaten? Neem gerust contact op.

 

 



Advies computerruimte ontwerpen, optimaliseren, bouwen en verhuizen. Brandblusser computerruimtes per IDeal kopen.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb