COMPUTERRUIMTE » COMPUTERRUIMTEN

ADVIES COMPUTERRUIMTE


Advies computerruimte. De 24/7 beschikbaarheid van ICT apparatuur staat continue onder druk. De toename van data gaat steeds sneller en bedrijven zijn genoodzaakt om de computerruimte op de toekomstige ontwikkelingen voor te bereiden. Dit betekent schaalbaarheid en flexibiliteit..! Bij het inrichten of optimaliseren van computerruimten komt vaak ook de vraag naar voren of het toch niet voordeliger is om de fysieke ICT bij een Internet Service Provider (ISP) te gaan outsourcen? Dit is afhankelijk van uw bedrijfsstrategie. Wanneer de computerruimte in uw bedrijf blijft informeren wij u over optimalisatie en nieuwbouw inzake bouwkunde, koelingbrandbeveiliging, vloeren, enz. 


Bij het optimaliseren van een computerruimte is het belangrijk om te weten welk elektrisch vermogen er in de computerruimte zal worden opgesteld. Dit gegeven moet worden aangevuld met een op de toekomst te verwachten ICT groei. Behalve het benodigde elektrische vermogen zal ook het benodigde koelvermogen moeten worden berekend. Er zijn diverse computerruimte concepten welke door de wijze van koelen worden bepaald..! Afhankelijk van de hoeveelheid ICT apparatuur in uw computerruimte is er een computerruimte concept op uw situatie toepasbaar. Het computerruimte concept waarbij een gehele computerruimte verdeeld wordt over een technische ruimte met daarnaast de computerruimte is voor het MKB een prima uitgangspunt. Op de pagina koeling > koelconcepten wordt ingegaan op actuele koelconcepten om inzicht te geven in de mogelijkheden voor computerruimte optimalisatie


Computerruimte nieuw bouwen? Wij adviseren u in dit geval de nieuwe computerruimte op gaan te splitsen in een technische ruimte en computerruimte. In de technische ruimte kunt u extern personeel voor bijvoorbeeld onderhoud aan airco, UPS of blussysteem toegang geven. In deze opstelling wordt tevens het aantal deuropeningen tot de computerruimte ( en dus verlies van gekoelde lucht ) verminderd. Als tweede positieve gevolg kunnen er door het aanbrengen van een bouwkundige scheiding tussen  technische ruimte en computerruimte minder (onbevoegde) personen nabij uw kostbare serverapparatuur komen.


Inventarisatie computerruimte? Neem gerust contact op.

 

 Advies computerruimte ontwerpen, optimaliseren, bouwen en verhuizen. Brandblusser computerruimtes per IDeal kopen.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb