ADVIES COMPUTERRUIMTE


De 24/7 beschikbaarheid van ICT apparatuur staat continue onder druk. De toename van data gaat steeds sneller en bedrijven zijn genoodzaakt om de computerruimte op toekomstige ontwikkelingen voor te bereiden. Dit betekent schaalbaarheid en flexibiliteit..! Bij het inrichten of optimaliseren van computerruimten komt veelal de vraag naar voren of het toch niet aantrekkelijker is om de fysieke ICT bij een datacenter te gaan outsourcen? Dit is afhankelijk van uw bedrijfsstrategie. Wanneer de computerruimte in uw bedrijf gesitueerd blijft informeren wij u graag vrijblijvend over optimalisatie en nieuwbouw inzake bouwkunde, koeling, brandbeveiliging, vloeren, enz. Neem gerust contact op.


COMPUTERRUIMTE OPTIMALISEREN

Bij het optimaliseren van een computerruimte is het belangrijk om te weten welk elektrisch vermogen er in de computerruimte zal worden opgesteld. Dit gegeven moet worden aangevuld met een op de toekomst te verwachten ICT groei..! Behalve het benodigde elektrische vermogen zal ook het benodigde koelvermogen moeten worden berekend. Er zijn diverse computerruimte concepten welke door de wijze van koelen worden bepaald..! Afhankelijk van de hoeveelheid ICT apparatuur in uw computerruimte is er een computerruimte concept op uw situatie toepasbaar. Het computerruimte concept waarbij een gehele computerruimte verdeeld wordt over een technische ruimte met daarnaast de computerruimte is voor het MKB een prima uitgangspunt. Op de pagina koeling > koelconcepten wordt ingegaan op actuele koelconcepten om inzicht te geven in de mogelijkheden voor computerruimte optimalisatie


COMPUTERRUIMTE BOUWEN

Computerruimte nieuw bouwen? Wij adviseren u indien mogelijk om de nieuwe computerruimte te splitsen in een technische ruimte en computerruimte. In de technische ruimte kunt u extern personeel voor bijvoorbeeld onderhoud aan airco, UPS of blussysteem toegang geven. In deze opstelling wordt tevens het aantal deuropeningen tot de computerruimte ( en dus verlies van gekoelde lucht ) verminderd. Als tweede positieve gevolg kunnen er door het aanbrengen van een bouwkundige scheiding tussen technische ruimte en computerruimte minder (onbevoegde) personen nabij uw kostbare serverapparatuur komen.