COMPUTERRUIMTE » KOELING » TEMPERATUUR COMPUTERRUIMTE

TEMPERATUUR COMPUTERRUIMTE


Temperatuur computerruimte? De temperatuur in computerruimten werd geruime tijd op maximaal 20 graden Celsius gewenst. Echter hebben beheerders van computerruimten en datacenters de temperatuur in hun computerruimte of datacenter al verhoogd zonder dat het problemen gaf. De American Society for Heating, Refrigerating and Airconditioning Engineers (ASHRAE) heeft het advies voor de temperatuurrange in computerruimten met 2 graden verhoogd, naar 22 tot max. 27 graden. De ASHRAE wordt als de autoriteit in datacenter infrastructuur en ICT design gezien. ASHRAE zegt dat het 2 graden warmer in computerruimte of datacenter mag zijn. ICT beheerders volgens dit advies. Energiebesparing in computer ruimten is actueel. Elke graad warmer bespaart 4 % energie. Temperatuur computerruimte monitoren werkt energiebesparend.


Wanneer de temperatuur in de computerruimte of het datacenter met 3 graden wordt verhoogd levert dit 12 procent energiebesparing op. Dat is een enorme ICT kostenbesparing. Als u de temperatuur in een datacenter of computerruimte gaat conditioneren dan is de voor computerruimte koeling ontworpen computair met stoombevochtiging de uitkomst. Het elektrisch vermogen dat in computerruimtes door ICT apparaten wordt verbruikt wordt omgezet in warmtelast. Om overmatige hitte en hotspots in de computerruimte en serverkasten te voorkomen zijn de computerruimte airconditioners ontworpen. Deze zijn voorzien van een luchtbevochtiging unit. Te droge lucht in een computerruimte kan nadelige statische elektriciteit veroorzaken wat tot dataverlies kan leiden. Hieronder geven wij u een overzicht van de meest actuele computerruimte koelconcepten met de wijze waarop de gekoelde lucht vanuit de computerruimte airco wordt gedistribueerd. Ook voor bestaande computerruimten en datacenters leveren wij koeloplossingen.


DOWNFLOW KOELING - In computerruimten wordt steeds meer het effectieve downflow koelconcept toegepast. ICT downflow airconditioners worden ook CRAC unit of *computair (*computerruimte airco) genoemd. Bij gebruik van downflow computerruimte ICT koeling is een verhoogde vloer een vereiste. De computerruimte airco blaast vanuit de onderzijde de gekoelde lucht onder de verhoogde vloer naar de voorzijde van de serverracks. Aan de voorzijde van de serverracks liggen vloerroosters waardoor de gekoelde lucht de serverapparatuur koelt. De door de servers opgewarmde lucht wordt teruggeleid naar de bovenzijde van de airco. Redundante aircosystemen zorgen voor gemak bij onderhoud en reparatie. 


ROOM IN ROOM - ICT organisaties letten steeds meer op ICT energiekosten besparing. Het room in room computerruimte concept biedt een hoog rendement omdat de kostbare gekoelde lucht optimaal naar de voorzijde van uw serverracks wordt geleidt waarna de opgewarmde lucht naar de aanzuigkant van de computerruimte airco terug wordt geleidt. Zo ontstaat er een zeer groot ICT koelrendement in een kleine ruimte. Bij room in room datacenter en computerruimte concepten worden de bouwkundige luchtdichte computerruimten toegepast. Deze sterke bouwkundige constructie is uit brand-, hitte- en vochtwerende panelen samengesteld waardoor u de luchtcondities in uw computerruimte nog beter kunt controleren. 


IN RIJ KOELING - computerruimte concept geschikt voor zeer hoge vermogens per rack. In dit koelconcept is de airconditioner als een smal cabinet tussen de serverracks geplaatst. De gekoelde lucht wordt niet verticaal maar horizontaal aan de voorzijde naar de koude lucht aanzuigende servers geleidt. In rij koeling is specifiek ontwikkeld voor hot en cold corridor opstellingen. Zo kan er bij toepassing van open ICT serverracks met een geperforeerde deur tot wel 8 kW elektrisch vermogen per serverrack gekoeld worden. Bij gesloten server kasten tot zelfs 25 kW. De intelligente besturing van de in-rij koeling past de ventilatorsnelheid zelf aan. In rij koeling is bijzonder geschikt voor ICT omgevingen waar een hoge dichtheid aan servers staat opgesteld.


Temperatuur computerruimte monitoren? Neem gerust contact op.

 

 

 

 Advies computerruimte ontwerpen, optimaliseren, bouwen en verhuizen. Brandblusser computerruimtes per IDeal kopen.