COMPUTERRUIMTE » OFFERTE

OFFERTE COMPUTERRUIMTE


Offerte computerruimteEen computerruimte wordt gemiddeld eens in de 12 jaar geheel geoptimaliseerd. Met de steeds sneller groeiende vraag naar 24/7 ICT beschikbaarheid dient de computerruimte schaalbaar en op de toekomst voorbereid te worden ingericht. Voorafgaand aan de praktische werkzaamheden om uw computerruimte naar een nog effectiever service niveau op te schalen maken wij een maatwerk offerte voor computerruimte disciplines. Na de computerruimte inventarisatie wordt er met u in overleg bepaald welke disciplines er gehandhaafd kunnen worden. Welke computerruimte installaties er nog vervangen of verder geoptimaliseerd dienen te worden. Bijv. computervloer, koelvermogen, blussysteem, noodstroom, enz.


Een verhoogde vloer in een computerruimte wordt dan ook computervloer genoemd en de computervloer is de lichtere versie van de installatievloer. Het is afhankelijk van het totaalgewicht in serverracks welk type verhoogde vloer u nodig heeft. Het is vooral afhankelijk van het totaalgewicht aan serverapparatuur dat in serverracks is ondergebracht om goed te kunnen bepalen welk type verhoogde vloer u in de computerruimte nodig heeft. Een computervloer is voordeliger in aanschaf echter is minder stevig dan de verhoogde installatievloer welke een stalen frame onder iedere vloertegel heeft. Wilt u een offerte voor computervloer of de stevigere installatievloer ontvangen? Neem contact op. 


Uitval van serverapparatuur moet worden voorkomen. Door het hart van uw ICT en netwerk infrastructuur onder te brengen in brand- en hittewerende, rook- en waterdichte computerruimte stelt u de ICT continuïteit van uw bedrijf nog meer zeker. U streeft voor uw ICT bedrijfsprocessen naar de meest optimale continuïteitsbeveiliging tegen een verantwoorde investering. Investeren in computerruimte beveiliging doet u niet dagelijks. De room in room ICT ruimte is in 2 varianten verkrijgbaar, In 90 en 60 minuten brandwerendheid. Naast bescherming tegen brand dient een ICT ruimte vooral beschermd te worden tegen te hoge temperaturen. De room in room is een prima oplossing.


Welke airconditioner voor welke computerruimte? Een comfort airconditioning in een 24/7 online computerruimte lijkt prijstechnisch voordeliger dan voor computerruimten ontworpen precisie airconditioning. De praktijk toont dat de keuze voor een bepaald type airconditioning negatieve of positieve gevolgen kan hebben. Wij adviseren om geen comfortairco in computerruimten toe te passen. Heeft u momenteel een comfortairco in de computerruimte dan bestaat er kans op statische elektriciteit en gevaar op invriezing. Offerte nieuwe computerruimte airconditioning of uitbreiding?


Offerte brandblusser computerruimte. De beste brandblusser om een serverbrand in een computerruimte of datacenters te blussen is de 5-kg Co2-brandblusser. Co2 blusgas is voor het gebruik op serverapparatuur een veilig en vooral schoon blusgas en het laat geen blusresten op uw kostbare servers en netwerkapparatuur achter. Co2 brandblussers zijn veilig voor gebruik in ruimten waarin zich kostbare elektrische apparatuur en elektrische installaties bevinden. De bluswerking van Co2 blusgas is het verdringen van zuurstof uit de brandhaard zodat er een tekort aan zuurstof ontstaat en de brand dooft. Een blussysteem is nog effectiever.


Een blussysteem voor computerruimten is met verschillende blusmiddelen en blusgassen verkrijgbaar. Voor het kunnen bepalen van het meest voor uw computerruimte of datacenter geschikte blussysteem moet er een computerruimte inventarisatie worden gemaakt. Zijn er bijvoorbeeld dichte racks, systeemplafond, verhoogde computervloer, downflow airconditioner aanwezig? Automatische blussystemen voor in een computerruimte zijn: novec, fm200, argon en inergen blussystemen. Belangrijk is dat er rekening wordt gehouden met de bouwkundige staat van uw computerruimte. Een automatische blusinstallatie brengt binnen 10 of 60 seconden een vooraf bepaald benodigde hoeveelheid blusgas in de computerruimte waarbij er overdruk en onderdruk ontstaat. Deze drukverschillen maken het noodzakelijk dat er een of meerdere overdrukluiken geplaatst moeten worden. Offerte automatisch blussysteem ontvangen?


In moderne computerruimten is het meten van energieverbruik steeds meer interessant geworden. Niet alleen om te weten hoeveel energie er wordt verbruikt echter ook de energiekwaliteit in elektrische installaties vormt een sterk groeiend aandachtspunt. Een computerruimte noodstroom voeding kan d.m.v. een UPS ( Uninterruptible Power Supply ) eventueel i.c.m. een noodstroom aggregaat ( NSA ). Een NSA is een combinatie van dieselmotor en generator. Een NSA levert in tegenstelling tot een UPS niet direct elektriciteit, duurt 15 sec.


Offerte computerruimte of inrichten computerruimte? Neem gerust contact op.

 

 Advies computerruimte ontwerpen, optimaliseren, bouwen en verhuizen. Brandblusser computerruimtes per IDeal kopen.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb