INFRASTRUCTUUR COMPUTERRUIMTE 


De ICT infrastructuur is de spil binnen iedere organisatie. Bij bedrijven, organisaties en Overheid instanties is het belangrijk dat ICT infrastructuren voldoende efficiënt en 24/7 online zijn. Ook wilt u absoluut niet dat er kwetsbare concurrentie gevoelige gegevens buiten uw bedrijf geraken. Of dat er sprake is van een uren durende uitval van ICT apparatuur door bijvoorbeeld een defecte computerruimte-airco. Om een bestaande computerruimte naar een hoger beschikbaarheidsniveau te brengen adviseren, ontwerpen, bouwen en onderhouden wij computerruimten en datacenters. Databeveiliging is actueel. Dus ook de beveiliging van de in computerruimten aanwezige installaties. Uitval van computersystemen kan tot kostbare downtime, imago schade en in het ergste geval faillissement leiden.


REDUNDANTE SYSTEMEN

Zeker als er downtime geminimaliseerd moet worden. Belangrijk is dat een calamiteit snel geconstateerd en gesignaleerd wordt. Hiervoor zijn gebouwbeheer systemen ontwikkeld welke u per SMS of per email 24/7 van iedere calamiteit op de hoogte kunnen houden. Downtime van computerruimte installaties kan voorkomen worden. Wij bieden u de technische oplossingen waarmee u bijvoorbeeld de luchtstroming en tevens de branddetectie in uw computerruimte efficiënter maakt. Ook o.a. op het gebied van redundancy in noodstroom en klimaatbeheersing bieden wij verschillende computerruimte concepten. 


ICT INFRASTRUCTUUR

ICT-infrastructuur zorgt voor efficiënt en ook snel kunnen werken. De juiste ICT infrastructuur zorgt dat uw bedrijfsdata 24/7/365 beschikbaar is. De ICT infrastructuur heeft vooral betrekking op storage van servers in serverracks in de computerruimte tot en met de aansluiting op het netwerk thuis en op kantoor. Om in de juiste ICT infrastructuur te voorzien vergt dit een heldere aanpak en bij ons maakt het niet uit of het gaat om een standaard ICT infrastructuur of om moderne ICT oplossingen. Wij bouwen ICT infrastructuren en onderhouden deze. Een computerruimte wordt gemiddeld eens in de 12 jaar geheel geoptimaliseerd. Met de steeds sneller groeiende vraag naar 24/7 ICT beschikbaarheid dient de computerruimte schaalbaar en op de toekomst voorbereid te worden ingericht. Voorafgaand aan de praktische werkzaamheden om beschikbaarheid en online betrouwbaarheid naar een nog effectiever service niveau op te schalen verrichten wij de ICT scan en inventariseren wij de huidige infrastructuur.