COMPUTERRUIMTE » OPTIMALISEREN

COMPUTERRUIMTE OPTIMALISEREN


Computerruimte optimaliseren? Is specialistisch werk..! Een computerruimte is immers 24/7 online en iedere vorm van downtime moet worden uitgesloten. In serverruimten wordt alle serverapparatuur in ICT kasten en serverracks geplaatst. Het niet of te weinig deskundig schoonmaken van computers in serverracks kan tot catastrofale gevolgen voor de bedrijfscontinuïteit leiden. Vaak wordt er bij downtime in serverruimten direct aan een brand, inbraak of waterschade gedacht. Wat dacht u van ophoping van stof in serverrack, serverkast, onder computervloeren en boven systeemplafonds. Ons advies is om de serverruimte (MER en SER)) zoveel mogelijk stofvrij te houden. Mede omdat de airco aanwezig stof in de serverruimte door ICT apparatuur in een geforceerde luchtstroom blijft rondcirculeren.


Wand computerruimte verplaatsen? Of extra tussenwand computerruimte bijplaatsen kan snel en eenvoudig met Metal Stud wanden. Metal Stud wanden zijn geluidsisolerende wanden. Metal Stud wandprofielen zijn licht in gewicht en snel op maat te maken. Metal Stud wanden zijn brandveilig waarbij zowel het gips als het goed isolerende glaswol en steenwol niet brandbaar zijn. Metal Stud wanden zijn snel te leveren en hebben een zeer korte montagetijd. Computerruimte wanden (Metal Stud) zijn standaard niet afgewerkt. Metal Stud wanden zijn flink voordeliger dan systeemwanden. U kunt natuurlijk ook kiezen om een room in room bouwkundige computerruimte in de bestaande ruimte of buiten te bouwen.


Het optimaliseren van een computerruimte, datacenter of serverruimte zit hem veelal in het behalen van duurzame besparingen en gunstige bij-effecten. Zo kunt u de betonnen vloer van een speciale coating voorzien waardoor de vloer "dicht" is. Zo houdt de betonnen ondervloer geen stof vast. Heeft u nog een verlaagd systeemplafond in de centrale computerruimte? Haal deze eruit want boven systeemplafonds is de meeste stof aanwezig. Hoe u het went of keert. De airco blaast gekoelde lucht in een bepaalde luchtstroom snelheid in luchtcirculatie patronen door de computerruimte. Dit geldt dus ook voor alle in de computerruimte aanwezige stof en vuil. Vergeet ook niet om de vloer ( verhoogde computervloer ) van aarding te voorzien. Een computerruimte met 65% luchtvochtigheid en vinyl vloer levert 250 Volt statische elektriciteit op. Bij 20% levert dezelfde vloer een statische elektriciteit van 12.000 Volt. Zonder aarding zou dus niemand een computerruimte mogen betreden. Personen die in computerruimten aan de slag gaan moeten altijd geaard zijn. Anti-statische vloeren bestaan uit geleidende PVC tegels in verhoogde vloeren. 


Klimaatbehandeling in computerruimte en datacenter vraagt om expertise. Vaak worden in computerruimte strenge eisen gesteld aan  temperatuur en luchtvochtigheid die met een standaard ( comfort ) airconditioner niet haalbaar zijn. Close control airco's bieden deze mogelijkheid wel. Een close control airco wordt ook computair genoemd, dat staat voor computerruimte airco. Met specifiek voor computerruimte ontworpen airconditioners is de temperatuur in de computerruimte exact te regelen. Helemaal wanneer wanden, het plafond en de computervloer goed zijn afgedicht is de gewenste temperatuur in de computerruimte beter te handhaven en traploos in te regelen. Met dit computerruimte concept wordt er een gesloten unit van een even aantal serverkasten gemaakt. Zo komt er een plafond boven de koude of warme gang plus aan beide uiteinden van de gang zelfsluitende toegangsdeuren.


Computerruimte optimaliseren? Neem gerust contact op. 

 

 Advies computerruimte ontwerpen, optimaliseren, bouwen en verhuizen. Brandblusser computerruimtes per IDeal kopen.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb