COMPUTERRUIMTE » DUURZAME COMPUTERRUIMTE

COMPUTERRUIMTE DUURZAAM BOUWEN


Energie besparen bedrijven is in computerruimten mogelijk. Bedrijven kunnen energie besparen in het koelen van de computerruimte. Bedrijven kunnen een percentage tot zelfs 50 procent aan energiebesparing in de computerruimte bereiken. Uit ICT onderzoek is gebleken dat het grootste deel van het aantal computerruimten in Nederland wordt gekoeld met comfort airconditioning systemen. Deze comfort airconditioningsystemen zijn niet ontworpen voor het 24/7 koelen van computerruimten. Het energieverbruik van airconditioners in computerruimten die niet bedoeld zijn voor het koelen van computerruimten verbruiken fors meer energie en hebben een veel lager koelrendement. Een van de oorzaken van het hogere energieverbruik komt onder meer door de menging van koude en warme luchtstromen in de computerruimte en door een te lage verdamping temperatuur. Bij de ingestelde verdampertemperatuur schakelt de airco aan of uit.  


Het beste middel om een te hoog energieverbruik in computerruimten terug te dringen is om energiebesparing te bereiken door het toepassen van de voor uw computerruimte best beschikbare koeltechniek. Vanuit ICT ruimte scans blijkt ook dat bedrijven de temperatuur in de computerruimte onnodig op een te lage temperatuur houden. Hierdoor wordt er dan onnodig meer energie gebruikt dan feitelijk nodig is. Om het koel rendement van computerruimte airconditioners verder te verbeteren adviseren wij om zonwerende glasfolie op de ramen van de computerruimte te plakken. Een ander advies om het koelrendement in uw computerruimte te optimaliseren is om de bouwkundige staat van de computerruimte onder de loep te nemen en luchtdicht te maken. Dit betekent dat de gaten rond kabeldoorvoeren in wanden, vloeren en in het plafond afgedicht dienen te worden.  


In het computerruimte koelrendement een aantal beste koeltechnieken beschreven. Bedrijven kunnen aan de hand van de conclusie minimaal 40 tot 50 procent en maximaal 85 procent op het energiegebruik van computerruimte koeling besparen. Het is dan wel aan te bevelen dat bedrijven de juiste koel techniek implementeren. De beste koeltechniek is voor elke computerruimte anders en met name afhankelijk van de grootte van de computerruimte. In het rapport wordt per koeltechniek vermeldt wat de gemiddelde investeringskosten zijn plus de ROI ( terugverdientijd ). Voor alle typen computerruimten heeft de zogeheten vrije koeling een gemiddelde terugverdientijd van drie tot zes jaar. Er is gekeken naar bedrijven met een computerruimte tot 600m2. Ook de kleinere serverruimtes tot 110m2 zijn interessant. Deze groep maakt weinig gebruik van de Energie investeringsaftrek (EIA)-regeling. Met deze fiscale regeling van het ministerie van Economische Zaken kunnen bedrijven voordelig investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie.


Energie computerruimte besparen? Neem gerust contact op.

 

 Advies computerruimte ontwerpen, optimaliseren, bouwen en verhuizen. Brandblusser computerruimtes per IDeal kopen.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb