SOORTEN COMPUTERVLOEREN


Verhoogde computervloeren bieden in computerruimten uitkomst voor een effectieve distributie van gekoelde lucht en het beschermen en overzichtelijk onderbrengen van bekabelingen. Verhoogde vloeren voor computerruimten zijn in twee soorten te koop. Namelijk de computervloer en de installatievloer. Het voornaamste verschil tussen de beide soorten computervloeren is dat de ICT installatievloer meer gewicht per m2 kan dragen. Dit doordat er zich bij een installatievloer een robuust frame onder elke vloertegel bevindt. De keuze voor een bepaald type verhoogde vloer is mede afhankelijk van de wijze waarop de ICT systemen in de computerruimte worden geconditioneerd. Zie pagina koelconcepten waar u over de verschillende koel (computerruimte) concepten wordt geïnformeerd. 


VERHOOGDE VLOER | DRAAGCAPACITEIT

Verhoogde vloeren zijn er niet alleen voor computerruimten..! Een verhoogde vloer is natuurlijk geschikt voor meerdere functies. Er zijn ook verhoogde vloeren voor kantoorruimten, technische ruimten, productieruimten en ook in theaters wordt gebruik gemaakt van verhoogde vloeren. Overal in gebouwen waar bekabelingen netjes weggewerkt dienen te worden zijn verhoogde vloeren de oplossing.  Een aanzienlijk voordeel van een verhoogde vloer is bijvoorbeeld dat er geen kabelbundels langs muren of over systeemplafonds hoeven te worden geleidt. Verhoogde vloeren verschillen in prijs. De prijs van verhoogde vloeren is afhankelijk van het gebruik. Denk maar aan verhoogde vloeren welke veel gewicht op de m2 moeten dragen. Een serverkast in een datacenter of in een  centrale computerruimte die geheel met serverapparatuur is gevuld weegt toch al snel honderden kilo's. 


VERHOOGDE VLOER | HELLINGBAAN

De verhoogde vloer welke wij adviseren zijn de basis voor flexibiliteit, veiligheid en betrouwbaarheid met maatwerk uitstraling. Verhoogde vloeren zijn naar wens te produceren waardoor de verhoogde vloer als het ware optisch doorloopt. In computerruimten en vooral in datacenters wordt er meestal gebruik gemaakt van een hellingbaan. Een hellingbaan in een computervloer vraagt specifieke aandacht. De lengte van een hellingbaan is circa vijf keer de hoogte van de verhoogde computervloer en in bepaalde situaties is er voor de veiligheid over de lengte van de hellingbaan ook een armleuning vereist. Een verhoogde vloer van goede kwaliteit is kleurvast, ongevoelig voor vocht, hoog belastbaar en vormvast. Wanneer er ook technische installaties in een verhoogde vloer in de computerruimte moeten worden ondergebracht dan wordt er op maat een passende metalen draagframe speciaal geprefabriceerd. De vloertegels in een verhoogde vloer zijn zeer eenvoudig uitneembaar door middel van de speciale zuignap. Verhoogde vloeren zijn snel te monteren, eenvoudig aan te passen en uit te breiden. De ruimte onder een verhoogde vloer maakt dat wegwerken van de netwerk bekabelingen en spanningsbekabeling infrastructuur eenvoudig is. Is de bouwkundige vloer niet waterpas dan worden hoogteverschillen met verstelbare pootjes verholpen. Computervloeren zijn uitermate stevig doordat de draagconstructie wordt door een vooraf berekend raamwerk gevormd dat bestaat uit verzinkte stalen vijzels voorzien van kop- en voetplaten.