COMPUTERRUIMTE BOUWEN


Computerruimte bouwen? Een computerruimte bouwen vergt een uiterst goede voorbereiding..! Uitval van alle ICT systemen moet namelijk worden voorkomen. Door uw computerruimte apparatuur en ICT netwerk infrastructuur in deze brandwerende, hittewerende, rook- en waterdichte computerruimte onder te brengen stelt u de ICT bedrijfs continuïteit van uw organisatie en nog meer zeker. U streeft voor uw ICT bedrijfsprocessen naar de meest optimale continuïteitsbeveiliging tegen een haalbare investering. Investeren in de computerruimte doet u niet dagelijks. Het is belangrijk dat u met onafhankelijk computerruimte advies op weg wordt geholpen. Door onze transparante werkwijze en met betrouwbare leveranciers komt een computerruimte bouwen... of optimaliseren... in samenhang tot stand.


Om een computerruimte te optimaliseren is de benodigde beschikbaarheid het uitgangspunt bij de besluitvorming om een nieuwe computerruimte te gaan bouwen of om de huidige computerruimte te gaan optimaliseren. Onze adviseurs maken aan de hand van de ICT-scan een inventarisatie en een kostenraming zodat u als ICT verantwoordelijke financieel budget kunt aanvragen. Met het resultaat van de inventarisatie kunt u de besluitvorming gefundeerd vormgeven.


BOUWEN OF OPTIMALISEREN

Computerruimte bouwen of optimaliseren? Budget is veelal bepalend, maar hoe staat het dan met de beschikbaarheid? Een computerruimte bouwen helemaal nieuw brengt groot gemak. Online systemen zijn niet onderhevig aan trillingen, stof en andere ongemakken. Voor het verhuizen van een computerruimte geldt hetzelfde. Er zijn diverse methoden om een computerruimte te verhuizen. De meest eenvoudige manier is het bouwen van een compleet nieuwe computerruimte op de nieuwe locatie. Hierbij is een volledig duidelijke architectuur van de gewenste ICT infrastructuur nodig. Het voordeel van het nieuw bouwen van een computerruimte is dat er weinig tot geen sprake is van downtime en u bent niet aan een strakke tijdsplanning gebonden.


STORAGE VOORZIENINGEN NIEUWE RUIMTE

Een andere oplossing bij het bouwen van een computerruimte is de methode waarbij sommige delen van de nieuwe computerruimte vooraf alvast klaar worden gezet zoals serverracks voor alle servers, serverapparatuur en computerruimte patchkasten voor het basis ICT netwerk. Wanneer het moment van de relocatie daar is wordt de oude computerruimte volgens de shutdown procedure afgeschakeld en wordt alle serverapparatuur fysiek naar de nieuwe computerruimte locatie verhuisd. In de nieuwe computerruimte wordt server- en netwerkapparatuur in serverkasten en patchkasten geplaatst en worden deze van zowel stroomvoeding evenals netwerkbekabeling voorzien. Hierna wordt de computerruimte apparatuur online gebracht. Deze methode om een computerruimte te verhuizen is behoorlijk voordeliger echter resulteert wel in minimaal een dag downtime en dreiging van dataverlies..! Bovendien heb je voortdurend de druk vanuit de organisatie wanneer er belangrijke diensten en applicaties enige tijd niet beschikbaar zijn. Een modulair computerruimte ontwerp van zowel de inrichting als installaties in een nieuw te bouwen of te optimaliseren computerruimte is een goede optie om aan een in de toekomst vereiste stijgende vermogensvraag snel te kunnen voldoen. Hiermee loopt de benodigde investering gelijk met de groei van applicaties en gebruikers. De infra structuur wordt bij deze bouwmethode modulair aangelegd. Hierbij wordt er rekening gehouden met infrastructuur voor computerruimten en datacenters.


POWER & KOELING NIEUWE RUIMTE

Een derde methode is dat de nieuwe computerruimte alleen voorzien wordt van power en koeling en de hardware verhuisd wordt van de oude naar de nieuwe computerruimte. Dit is de voordeligste manier om een computerruimte in een nieuwe ruimte op te bouwen. Echter ook de moeilijkste die het meeste tijd kost. Veel bedrijven die de computerruimte intern verhuizen zullen kiezen voor een zekere mengeling van de twee laatste computerruimte verhuizingen. Ga uit van het slechtst denkbare scenario en denk aan de backbone. Het is het beste ervan uit te gaan dat zelfs met vier of vijf maanden vooraankondiging de glasvezelverbinding met de backbone op de verhuisdatum nog niet op orde is. U kunt beter inzetten op een of twee standaard zakelijke kabelverbindingen. Deze worden sneller geïnstalleerd dan glasvezelverbindingen. En, beter iets dan niets als het bij de carrier te laat is doorgedrongen dat voor de aanleg van een glasvezel verbinding naar de nieuwe locatie vergunningen nodig zijn waardoor ongewenste vertragingen optreden waarvan uw organisatie hinder ondervindt.

Maak jouw eigen website met JouwWeb