COMPUTERRUIMTE » BOUWEN

COMPUTERRUIMTE BOUWEN


Computerruimte bouwen? Een computerruimte bouwen vergt een uiterst goede voorbereiding..! Uitval van alle ICT systemen moet namelijk worden voorkomen. Door uw computerruimte apparatuur en ICT netwerk infrastructuur in deze brandwerende, hittewerende, rook- en waterdichte computerruimte onder te brengen stelt u de ICT bedrijfs continuïteit van uw organisatie en nog meer zeker. U streeft voor uw ICT bedrijfsprocessen naar de meest optimale continuïteitsbeveiliging tegen een gewenste investering. Investeren in de computerruimte doet u niet dagelijks. Het is belangrijk dat u met onafhankelijk computerruimte advies op weg wordt geholpen. Door onze transparante werkwijze en met betrouwbare leveranciers komt een computerruimte bouwen... of optimaliseren... in samenhang tot stand.


Computerruimte bouwen of optimaliseren? Budget is veelal bepalend. Een computerruimte bouwen helemaal nieuw brengt groot gemak. Online systemen zijn niet onderhevig aan trillingen, stof en andere ongemakken. Voor het verhuizen van een computerruimte geldt hetzelfde. Er zijn diverse methoden om een computerruimte te verhuizen. De meest eenvoudige manier is het bouwen van een compleet nieuwe computerruimte op de nieuwe locatie. Hierbij is een volledig duidelijke architectuur van de gewenste ICT infrastructuur nodig. Het voordeel van een computerruimte nieuwbouwen is dat er weinig tot geen downtime is en een gloednieuwe computerruimte met nieuwe servers, opslag- en netwerkapparatuur is. Met deze methode van computerruimte verhuizen zit u niet vast aan een gedwongen strakke tijdsplanning. Helaas is deze wijze van computerruimte verhuizen voor veel bedrijven een kostbare oplossing.


Een andere oplossing voor het verhuizen van een serverruimte is de methode waarbij sommige delen van de nieuwe computerruimte vooraf alvast klaar worden gezet zoals serverracks voor bladeservers, serverapparatuur en computerruimte patchkasten voor het basis ICT netwerk. Wanneer het moment van de relocatie daar is wordt de oude computerruimte volgens de shutdown procedure afgeschakeld en wordt alle serverapparatuur fysiek naar de nieuwe computerruimte locatie verhuisd. In de nieuwe computerruimte wordt server- en netwerkapparatuur in serverkasten en patchkasten geplaatst en worden deze van zowel stroomvoeding evenals netwerkbekabeling voorzien. Hierna wordt de computerruimte apparatuur online gebracht. Deze methode om een computerruimte te verhuizen is behoorlijk voordeliger echter resulteert wel in minimaal een dag downtime en dreiging van dataverlies..! Bovendien heb je voortdurend de druk vanuit de organisatie wanneer er belangrijke diensten en applicaties enige tijd niet beschikbaar zijn. Als er een storing is kunt u met alle zweet op het voorhoofd in no-time een oplossing zoeken terwijl het bedrijf directe beschikbaarheid eist.


Ten tijde van een verhuizing van een computerruimte is er tevens de mogelijkheid om tijdelijk een mobiele computerruimte uw oude computerruimte over te laten nemen..! Een mobiele computer ruimte is van alle computerruimte faciliteiten voorzien. Computerruimte airco, blussysteem, een UPS noodstroom systeem, redundante voeding, computerruimte brandblussers, computervloer, enz. Alle apparatuur in de mobiele computerruimte is zorgvuldig in samenhang geschikt voor het kort of ook langdurig overnemen van uw computerruimte tijdens bijv. een verhuizing. Ook kan het zijn dat u de mobiele computerruimte nodig heeft na een calamiteit in uw computerruimte zoals een brand. In onze brandblusser webshop kunt u voor computerruimten geschikte Co2-brandblussers kopen.


Een vierde verhuismethode waarbij de nieuwe computerruimte alleen voorzien wordt van power en koeling en alle overige hardware verhuisd wordt van de ene computerruimte naar de andere computerruimte zoals ICT racks, servers, netwerk, storage, allemaal. Dit is de goedkoopste ICT verhuizing maar ook de moeilijkste en die het meeste tijd kost. Veel bedrijven die het kantoor en/of computerruimte verhuizen zullen kiezen voor een zekere mengeling van de twee laatste computerruimte verhuizingen. Ga uit van het slechtst denkbare scenario en denk aan de backbone. Het is het beste ervan uit te gaan dat zelfs met vier of vijf maanden vooraankondiging de glasvezelverbinding met de backbone niet op de verhuisdatum nog niet op orde is. U kunt uw geld beter inzetten op een of twee standaard zakelijke kabelverbindingen. Deze worden sneller geïnstalleerd dan glasvezelverbindingen. En, beter iets dan niets als het bij de carrier te laat is doorgedrongen dat voor de aanleg van een glasvezel verbinding naar de nieuwe locatie vergunningen nodig zijn waardoor ongewenste vertragingen optreden waaronder uw bedrijf lijdt. Informatie en advies computerruimte optimaliseren?


Brandblussers ICT of verhuizen computerruimte? Neem gerust contact op.

 

 Advies computerruimte ontwerpen, optimaliseren, bouwen en verhuizen. Brandblusser computerruimtes per IDeal kopen.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb