ASPIRATIE ROOKDETECTIE


Aspiratie rookdetectie. Een computerruimte is vaak voorzien van optische rookmelders. Nadeel van optische rookmelders is dat deze moeilijk of niet in alarm komen vanwege hoge luchtsnelheden in de computerruimte. In deze situatie wordt er een laser aspiratie rookdetectie aan het computerruimte brand meldsysteem toegevoegd. Aspiratie rookdetectie maakt het mogelijk om bij detectie van rook om de airco in de computerruimte tijdelijk af te schakelen zodat de rookontwikkeling bij de optische rookmelders aan het plafond kan komen. Met deze manier van detectie in uw computerruimte zal er nooit een onterechte activatie van het gasblussysteem plaatsvinden wat u geld bespaart. 


VERHOOGDE VLOER - VERLAAGD PLAFOND

Onder de verhoogde computervloer en in de werkruimte van een computerruimte wordt in een u-vorm een rode aspiratie rook aanzuigbuis gemonteerd. De diameter van de aanzuigopeningen in de aspiratie buis worden met een software programma berekend om een juiste hoeveelheid luchtflow naar de laser aspiratie rookdetectie unit te routeren. De aspiratie laser gestuurde detectiecentrale bestaat o.a. uit een aspirating system gekoppeld aan de intelligente verwerkingscentrale. Een aspiratie rookdetectie systeem is voorzien van een laserdetector die op verschillende alarm drempels (tresholds) is in te stellen. Door continue aanzuiging van luchtdeeltjes onder bijvoorbeeld onder een verhoogde computervloer, boven een verlaagd plafond en in de werkruimte is een aspiratiesysteem zeer geschikt om bij hoge luchtsnelheden in computerruimten en datacenters snel een brand in de ontwikkelingsfase te traceren. Een aspiratie rookdetectie systeem is ook voor computerruimten leverbaar met èèn of twee uitgangen waaraan de rode aspiratiebuis gekoppeld dient te worden. Dit kan handig zijn wanneer er in de werkruimte en onder een verhoogde computervloer op rookontwikkeling dient te worden gedetecteerd. Om aan de normering te kunnen voldoen moeten al de onderdelen binnen het gehele laser aspiratie rookdetectie systeem voldoen aan de EN 54-20 norm.


AANSTURING

Wij adviseren u om niet alleen met een aspiratiesysteem een automatisch blussysteem aan te sturen, gezien de hoge gevoeligheid van detectie reageert en meld het aspiratiesysteem nauwkeurig en snel zodat u in een vroeg stadium gealarmeerd wordt, in het beginstadium van een brand. Het aspiratie systeem zal vervolgens de luchtbehandeling apparatuur in de computerruimte tijdelijk afschakelen waardoor de puntmelders aan het plafond of onder de computervloer ook in alarm komen en het aanwezige automatische gasblussysteem haar werk kan doen. Bij een twee groepsafhankelijke brandmelding zal altijd een terechte gasblussing activatie plaatsvinden. Door deze manier van rookdetectie voorkomt u onterechte blussingen in de computerruimte.

Maak jouw eigen website met JouwWeb