COMPUTERRUIMTE » BOUWEN » ICT INFRASTRUCTUUR MODEL

INFRASTRUCTUUR COMPUTERRUIMTE 


De ICT infrastructuur is de spil binnen ieder bedrijf. In complexe ICT bedrijfsomgevingen is het belangrijk dat ICT infrastructuren voldoende efficiënt zijn en 24/7 online zijn. U wilt niet dat er kwetsbare concurrentie gevoelige gegevens buiten uw bedrijf geraken. Of dat er sprake is van uren durende uitval van ICT apparatuur of computer systemen door bijvoorbeeld een defecte computerruimte airco. Om een bestaande computerruimte naar een flink hoger veiligheidslevel te brengen adviseren, ontwerpen, bouwen en onderhouden wij met onze gedegen partners computerruimten en datacenters. Databeveiliging is actueel. Dus ook de beveiliging van de in computerruimten aanwezige installaties. Van computerruimte brandbeveiliging, branddetectie tot en met gehele beveiliging van de netspanning. Uitval van computersystemen in een computerruimte kunnen leiden tot een faillissement.


Zeker als er sprake is van downtime welke langer dan een aantal uren duurt. Beveiligen van mensen, gebouwen en systemen is omvangrijk. Belangrijk is dat een calamiteit snel geconstateerd en gesignaleerd wordt. Hiervoor zijn gebouwbeheersystemen ontwikkeld welke u per SMS en email 24/7 van iedere calamiteit op de hoogte houden. Downtime van computerruimte installaties kan voorkomen worden. Wij bieden u de technische oplossingen waarmee u bijvoorbeeld de luchtstroming en de branddetectie in uw computerruimte efficiënter maakt. Ook o.a. op het gebied van redundancy in noodstroom en airconditioning bieden wij voordelige computerruimte oplossingen. Is er dan toch brand in de computerruimte of in uw datacenter ontstaan dan wordt deze aan de hand van het door ons ingemeten automatische blussysteem geblust, ook buiten de normale werktijd. 


ICT-infrastructuur zorgt voor efficiënt en ook snel kunnen werken. De juiste ICT infrastructuur zorgt dat uw bedrijfsdata 24/7/365 online beschikbaar is en dat uw personeel geen onnodige downtime meemaken. De ICT infrastructuur heeft vooral betrekking op storage van servers in serverracks in de computerruimte tot en met de aansluiting op het netwerk thuis en op kantoor. ICT infrastructuur model bouwen vergt een heldere aanpak en bij ons maakt het niet uit of het gaat om een standaard ICT infrastructuur of om moderne ICT oplossingen. Wij bouwen ICT infrastructuren en onderhouden deze naar wens voor u. Een computerruimte wordt gemiddeld eens in de 12 jaar geheel geoptimaliseerd. Met de steeds sneller groeiende vraag naar 24/7 ICT beschikbaarheid dient de computerruimte schaalbaar en op de toekomst voorbereid te worden ingericht. Dit geldt met name voor de infrastructuur in de computerruimte. Voorafgaand aan de praktische werkzaamheden om beschikbaarheid en online betrouwbaarheid naar een nog effectiever service niveau op te schalen verrichten wij de ICT scan. Na de ICT scan wordt bepaald welke reeds aanwezige computerruimte installaties er vervangen worden of nodig zijn. Bijvoorbeeld een computervloer, meer of effectiever koelvermogen, blussysteem, noodstroom, computerruimte brandblussers, enz.


ICT scan uitvoeren? Neem gerust contact op.

 

 Advies computerruimte ontwerpen, optimaliseren, bouwen en verhuizen. Brandblusser computerruimtes per IDeal kopen.