COMPUTERRUIMTE » BLUSSYSTEEM

BLUSSYSTEEM COMPUTERRUIMTE | SERVERKASTEN


Blussysteem computerruimte. Blussysteem computerruimte met verschillende blusgassen en blusmiddelen. Voor het bepalen van het meest voor uw computerruimte of datacenter geschikte blussysteem dient er een inventarisatie te worden gemaakt. Zijn er bijvoorbeeld verlaagd plafond, computervloer, enz. aanwezig? Wij hebben onderstaand de meest geschikte automatische ruimte en object blussystemen in computerruimten, racks en patchkasten vermeldt. 


Brand serverkast, spanningsverdeelkast, UPS, patchkast automatisch blussen? Nieuwe brandblussers met Novec-blusgas om verlies van dure kostbare apparatuur en installaties in besloten PLC of computerbehuizingen (serverkasten) te beperken. Webshop automatische brandblussers met onschadelijk blusgas voor veilig (schoon) blussen van brand in serverkasten. Het is normaal dat de temperatuur in tegen vuil en stof afgesloten serverkasten hoger is dan erbuiten. Te hoge temperaturen in serverkasten kan tot brandgevaarlijke hotspots leiden..! Omdat brand in bedrijfskritische afgesloten ICT kasten veelal niet direct opgemerkt kan worden bieden onze volautomatische Novec brandblussers (ozon friendly) uitkomst! Nieuwe volgens sprinklertechniek ontworpen automatische-blussers met werking zonder stroomvoorziening en onderhoudsvrij.


NOVEC - Novec breekt een vlam binnen 10 seconden af, bij een blusdruk circa 25 bar. Duurzaam zeer efficiënt blussysteem voor (on)bemande computerruimte. Tijdens de automatische brandblussing blijft de ruimtelijke zuurstofgraad rond 19%. Het blusgas blijft slechts vijf dagen in de atmosfeer, geen residuen. Een computerruimte is meestal voldoende stof- en luchtdicht. Dit is bij gasblussing in een computerruimte van groot belang omdat het voor de certificering vereist is dat ieder blusgas tenminste gedurende 10 minuten in de computerruimte stand houdt. Novec heeft als blussende werking het negatieve katalytische principe. Dit is een zuurstof onttrekkende werking aan de brand waardoor een brand in een computerruimte of datacenter in zichzelf dooft. Novec blusgassystemen zijn zeer geschikt voor automatische brandblussing in computerruimten. 


OBJECT GASBLUSSYSTEEM - Sommige ICT omgevingen hebben al eens een automatische brandblussing met een automatisch ruimteblussysteem ondervonden waar een enorme schade is veroorzaakt (wanden ontzet plafonds naar beneden). Wanneer de eis wordt gesteld dat er branddetectie en ook automatische brandblussing in een serverrack, patchkast, server of ander ICT component dient te geschieden dan bieden wij u nu met dit superieure ICT brandblussysteem uitkomst. Levering met zeer gebruiksvriendelijke remote uitleesbare software waarin u de fysieke indeling van uw computerruimte of datacenter direct terugziet. Automatische meldingen via email, SMS en gebouwbeheersysteem mogelijk. Er wordt alleen geblust waarnodig, desnoods meerdere keren. Spanning afschakeling (ook bij dubbele voeding) behoort tot de vele mogelijkheden. Blusgas: gasvormig stikstof. 


FM200 - In computerruimten het meest toegepaste ruimteblussysteem. Breekt net als bij een NOVEC blussysteem de brand binnen 10 seconden af, bij blusdruk van circa 25 bar. Efficiënt gasblussysteem voor (on)bemande computerruimten. Tijdens de automatische blussing blijft de ruimtelijke zuurstofgraad rond 19%. Het blusgas blijft 36 jaar in de atmosfeer, geen residuen. Een computerruimte is meestal voldoende stofdicht en luchtdicht. Dit is bij het blussen met gas in een computerruimte van groot belang omdat het voor de certificering vereist is dat ieder brandblusgas tenminste gedurende 10 minuten... in de centrale computerruimte stand houdt. FM200 heeft als blussende werking het negatieve katalytische blusprincipe. FM200 is een zuurstof onttrekkende vlamafbrekende werking waardoor een brand in een computerruimte of datacenter in zichzelf dooft. FM200 blusgas is zeer geschikt in computerruimten. 


ARGON BLUSSYSTEEM - Worden in zowel computerruimten als grotere datacentra toegepast. Argon blusgas is een voordelig blusgas en draagt zelfs niet bij aan ozonafbraak of het broeikaseffect. Het Argon blusgas wordt onder een hogedruk van 60 bar binnen 60 seconden in de ICT ruimte geblazen. Bij Argon blussystemen moet rekening worden gehouden met opbouw van overdruk door het versneld inbrengen van het blusgas. Om het teveel aan overdruk in een computerruimte of datacenter zijn er overdrukluiken of drukontlastkleppen ontwikkeld. Argon of ook wel IG55 genoemd wordt in cilinders onder 200 bar opgeslagen en via het reduceerventiel tot 60 bar gereduceerd. Argon ruimteblussystemen vergen vele bouwkundige aanpassingen. Verlaagde plafonds, wanden en de beglazing zullen verstevigd moeten worden. Het benodigde volume Argon blusgas wordt in m3 berekend en in gasvorm in cilinders opgeslagen. Met Argon blussystemen verliest u dus meer dure ICT m2 dan bij FM200 of NOVEC blussystemen.


Overdrukluik dat dezelfde hoge bescherming biedt aan uw kostbare ICT omgeving als de wanden van een ICT security room concept. Een overdrukluik is een actieve component in combinatie met een Argon, Inergen, FM200 of Novec gasblussysteem. Door middel van drukschakeling wordt het overdrukluik automatisch opengestuurd zodra blussing plaatsvindt.  Type overdrukluik waterdicht en rookwerend biedt u een adequate bouwkundige oplossing voor het geregeld afblazen van overdruk.


Brandblussers serverkasten, computerruimte, datacenter en serveromgeving. Draagbare-brandblussers zijn ook in computerruimten verplicht. Bedrijven zijn zich bewust van de gevolgen van brand in deze kritische ruimten. Zaak is het om brand in de beginfase met het juiste blusmiddel te blussen. Tijdens werkuren overdag bieden draagbare brandblussers hierbij uitkomst. Buiten kantooruren (werktijden) is het toch even anders. Dan kan een automatisch blussysteem de zorg uit handen nemen echter zijn automatische blussystemen kostbaar in aanschaf. Alternatief is om automatische brandblussers te installeren. Werking van automatische brandblussers hieronder in serverracks berust op 24/7 hittedetectie en brandblussing zonder 230V aansluiting en zonder bediening met als doel het voorkomen van branduitbreiding naar naastgelegen serverkasten, serverracks en patchkasten.


Advies blussysteem computerruimte? Neem gerust contact op.

 

 Advies computerruimte ontwerpen, optimaliseren, bouwen en verhuizen. Brandblusser computerruimtes per IDeal kopen.