COMPUTERRUIMTE » KOELING » COMPUTERRUIMTE KOELING TIPS

KOELING COMPUTERRUIMTE OPTIMALISEREN


Ook in computerruimten zijn kostenbesparende en energiebesparende maatregelen te nemen. Heeft u meerdere ICT serverracks tegenover elkaar staan dan kunt u de koude gangen ( voorzijde serverracks ) functioneler benutten door er een kunstof dak overheen te plaatsen plus door aan de kopse kanten schuifdeuren te plaatsen. Hierdoor kan de dure gekoelde koude lucht niet meer worden vermengd met de warme lucht. Op deze wijze verbetert u de routatie van de luchtcirculatie naar ICT apparatuur. ICT apparatuur dat in een te warme computerruimte staat opgesteld slijt sneller en zal eerder vervangen dienen te worden. Vooral batterijen van UPS systemen raken eerder op. Plaatsing van systeemplafond en deuren is een zeer efficiënte goedkope besparende oplossing. 


Is het koude - warme gang koelprincipe in uw computerruimte reeds van toepassing dan is het zaak om periodiek na te gaan of het zich nog in een optimale toestand bevindt? Het is erg goed mogelijk dat er wijzigingen hebben plaatsgevonden. Er kunnen namelijk luchtdoorlatende vloerroosters in de warme gangen zijn neergelegd wat het ICT koelrendement niet ten goede komt. Verlies van koude lucht of het verkeerd routeren van gekoelde lucht kan worden getraceerd aan de hand van thermografische analyse. Met thermografische analyse zijn te warme plaatsen in serverracks en computerruimte snel achterhaald. De thermografische analyse voeren wij uit met een warmtebeeld camera. Hiernaast kunt u voorkomen dat gekoelde lucht via plafond, wanden of lege HE plekken uit serverracks ontsnapt. Dicht kabeldoorvoeren met speciaal hiervoor verkrijgbare borstels en plaats in de racks op lege HE plekken blindplaten.


Voor het bereiken van een blijvend constante ICT temperatuur in een computerruimte worden vaak de ramen vergeten. Vooral in de zomer heeft de warmte van de zon grote invloed op de temperatuur in een computerruimte. Met name als de computerruimte aan de zonkant van uw bedrijfspand is gelegen. Speciaal ontwikkelde warmtewerende folies houden tot circa 80% van de zonnewarmte buiten. De zonnewarmte die nog via de ramen van de computerruimte binnen kan komen blijft zo minimaal. Met glasfolie op de ramen in computerruimten is niet alleen een betere constante temperatuur te bereiken. De computerruimte hoeft zo minder gekoeld te worden waardoor u flink op de kosten kunt besparen.  


Koeling computerruimte optimaliseren? Neem gerust contact op.

 

 

 

 

 

 Advies computerruimte ontwerpen, optimaliseren, bouwen en verhuizen. Brandblusser computerruimtes per IDeal kopen.