LUCHTROOSTER VERHOOGDE VLOER


Luchtrooster verhoogde vloer. luchtroosters in de verhoogde vloer in een computerruimte zorgen dat de geconditioneerde lucht naar de juiste plaatsen wordt gedirigeerd. Zorg behalve voor voldoende luchtroosters ook dat de betonnen ondervloer van afdichtende vloercoating wordt voorzien. Lucht doorlatende roosters voor computervloeren en installatievloeren zijn van stevig materiaal vervaardigd zodat ICT beheerders er op kunnen staan. Deze luchtdoorlatende vloertegels worden ook wel vloerroosters of geperforeerde tegels genoemd. Komt u in de computerruimte of in het datacenter de luchtdoorlatende vloertegels tekort, neem dan contact op. Wij kunnen u adviseren om zo de juiste luchtdoorlaat capaciteit te realiseren.


VERHOOGDE VLOER | HET FUNDAMENT

In veel serverruimten vormt de verhoogde vloer het fundament onder de ICT bedrijfsvoering. Het is logisch dat de juiste vloer in de serverruimte moet worden geplaatst. De juiste verhoogde vloer is een vloer die op het gewicht is berekend. Er zij twee soorten verhoogde vloeren voor computerruimten, de computervloer en de installatievloer. Deze vloeren bestaan uit vloertegels die ondersteund worden door in hoogte verstelbare pootjes en/of dwarsprofielen. Een verhoogde vloer in wordt meestal op 60 cm boven de bouwkundige vloer gebouwd. Reden hiervan is dat lucht onder de vloer kan circuleren en meehelpt aan koeling van de ruimte. Verhoogde vloeren bieden gebruiksgemak met het oog op vrij beschikbare ruimte onder de verhoogde vloer wat bijdraagt aan het overzichtelijk onderbrengen van kabelbundels in kabelgoten. 


VERHOOGDE VLOEREN | FLEXIBILITEIT

Verhoogde vloeren bieden stabiliteit en sterkte ten behoeve van het veilig verplaatsen van serverracks. Verhoogde ICT vloeren zijn eenvoudig te aarden en maken effectieve aarding mogelijk. Verhoogde computervloeren bieden flexibiliteit bij veranderingen of aanpassingen in de ICT ruimte. In computerruimten vindt geforceerde verplaatsing van gekoelde lucht plaats. Luchtdoorlatende vloertegels dragen bij aan juiste luchtdistributie aan de voorzijde van serverracks.