COMPUTERRUIMTE » KOELING » LUCHTROOSTER VERHOOGDE VLOER

LUCHTROOSTER VERHOOGDE VLOER


Luchtrooster verhoogde vloer. De luchtroosters in de verhoogde vloer van een computerruimte zorgen ervoor dat de geconditioneerde lucht naar de juiste plaatsen wordt gedirigeerd. Zorg behalve voor voldoende luchtroosters ook dat de betonnen onder vloer in de serverruimte of datacenter van een afdichtende vloercoating wordt voorzien. Luchtrooster voor montage in computervloeren. Computervloer luchtrooster gemaakt van stevig aluminium profiel. Luchtrooster versterkt (336 kg) met profielen aan achterzijde. Inbouwdikte bedraagt 22, 40 of 42 mm waardoor het luchtdoorlatende vloerrooster geschikt is voor diverse verhoogde ICT vloeren met diverse vloerdiktes. De lamellen zijn in vlakke en schuine uitvoering leverbaar. Het rooster element is uitneembaar en er is een stofbak leverbaar voor onder het luchtrooster.


Binnen elke serverruimte vormt de verhoogde vloer het fundament onder de ICT bedrijfsvoering. Het is dan logisch dat de juiste vloer in de serverruimte moet worden geplaatst. De juiste verhoogde vloer in computerruimten is een EN 12825 geprefabriceerd droog afwerkvloersysteem bestaande uit vloertegels die ondersteund worden door in hoogte verstelbare pootjes en/of dwarsprofielen. De verhoogde vloer in een computerruimte wordt meestal op 60 cm boven de bouwkundige vloer gebouwd. De reden hiervoor is dat lucht onder de vloer kan circuleren en meehelpt aan koeling van de ruimte. Verhoogde vloeren bieden gebruiksgemak op het gebied van de vrij beschikbare ruimte onder de verhoogde vloer voor het netjes onderbrengen van kabelbundels in niet zichtbare kabelgoten. 


Verhoogde vloeren bieden stabiliteit en sterkte ten behoeve van het veilig verplaatsen van serverracks. Verhoogde ICT vloeren zijn eenvoudig te aarden en maken effectieve aarding mogelijk. Verhoogde computervloeren bieden flexibiliteit bij veranderingen of aanpassingen in de ICT ruimte. In computerruimten vindt geforceerde verplaatsing van gekoelde lucht plaats. Luchtdoorlatende vloertegels dragen bij aan juiste luchtdistributie aan de voorzijde van serverracks.


Luchtroosters verhoogde vloer computerruimte? Neem gerust contact op.

 

 Advies computerruimte ontwerpen, optimaliseren, bouwen en verhuizen. Brandblusser computerruimtes per IDeal kopen.