COMPUTERDATA VERZEKEREN


De waarde van ICT data is bijna niet te bepalen en ook is niet iedereen bewust van het belang van een ICT data verzekering die de kosten van datarecovery afdekt. Een bekend gezegde geeft aan dat we ons niet zouden moeten verzekeren voor iets dat we kunnen betalen. Dit geeft in zekere zin aan dat mensen in het bedrijfsleven de kosten en de gevolgen van dataverlies onderschatten. Als een bladeserver down gaat dan kunnen de gevolgen voor de bedrijfscontinuïteit enorm zijn. Niet alleen door verlies van data echter ook omdat veel ICT managers en ICT beheerders tijdens een ICT calamiteit niet direct weten wat te doen. 


Data verzekeren werkt echter net als het afsluiten van een brandverzekering voor bedrijven. In het geval van dataverlies kan 24/7 contact met de verzekeraar worden opgenomen. De verzekeraar die uw data verzekert zal nog dezelfde werkdag beginnen met het uitvoeren van datarecovery en het installeren van vervangende ICT apparatuur. De ICT manager is daarmee niet alleen van zeer grote zorgen verlost echter kiest ook voor een lage en voorspelbare maandelijkse uitgave in de vorm van een verzekering abonnement en wordt niet geconfronteerd met hoge onvoorspelbare kosten ten tijde van een ICT calamiteit als dataverlies. Verzekeren van data is feitelijk een noodzakelijk goed.  


Op directie level is een ICT dataverzekering echt een waardevolle toevoeging. Zeker wanneer er geanalyseerd moet worden of er met een afdeling op public cloud overgestapt kan worden of dat er beter voor een eigen private cloud gekozen moet worden. Nadat de kosten van een overstap helder zijn kan er een juiste afweging gemaakt worden. ICT verzekeringen die verlies van data afdekken en nog dezelfde dag de ICT apparatuur vervangt helpt. Dit maakt de veel gehoorde uitspraak dat de cloud veiliger is dan het eigen netwerk minder prominent. Met een goede antivirus software, firewalls en goed opgezet datarecovery protocol is een private netwerk net zo veilig. Groot voordeel van het eigen netwerk is dat u de enige bent die  weet waar de data zich bevindt, een veilig idee.


Informatie over het verzekeren van data? Neem gerust contact op.

 

 Advies computerruimte ontwerpen, optimaliseren, bouwen en verhuizen. Brandblusser computerruimtes per IDeal kopen.