COMPUTERRUIMTE » VERHOOGDE VLOER » VERHOOGDE COMPUTERVLOEREN

VERHOOGDE COMPUTERVLOEREN


Verhoogde computervloeren bieden in computerruimten uitkomst voor een effectieve distributie van gekoelde lucht. Verhoogde vloeren voor computerruimten zijn in twee soorten vloertype varianten te koop. Namelijk de goedkopere computervloer en de duurdere van hogere kwaliteit en stevigere verhoogde computerruimte installatievloer met frame onder iedere computervloer tegel. Verhoogde vloeren worden behalve voor het distribueren van gekoelde lucht in computerruimten en datacenters ook voor het veilig en onzichtbaar onderbrengen van bekabelingen in kabelgoten benut. Op de foto is goed te zien hoeveel kabels er door een computerruimte geleidt worden. Wanneer de bekabelingen gescheiden en gelabeld in kabelgoten worden gelegd dan is defecte bekabeling vrij snel te traceren.


Verhoogde vloeren zijn er niet alleen voor computerruimten..! Een verhoogde vloer is natuurlijk geschikt voor meerdere functies. Er zijn ook verhoogde vloeren voor kantoorruimte, technische ruimte, productie ruimten en ook in theaters wordt gebruik gemaakt van verhoogde vloeren. Overal in gebouwen waar bekabelingen netjes weggewerkt dienen te worden zijn verhoogde vloeren de oplossing.  Een aanzienlijk voordeel van een verhoogde vloer is bijvoorbeeld dat er geen kabelbundels langs muren of over systeemplafonds hoeven te worden geleidt. Verhoogde vloeren verschillen in prijs. De prijs van verhoogde vloeren is afhankelijk van het gebruik. Denk maar aan verhoogde vloeren welke veel gewicht op de m2 moeten dragen. Een serverkast in een datacenter of in een  centrale computerruimte die geheel met serverapparatuur is gevuld weegt toch al snel honderden kilo's. 


De verhoogde vloer welke wij adviseren zijn de basis voor flexibiliteit, veiligheid en betrouwbaarheid met maatwerk uitstraling. Verhoogde vloeren zijn naar wens te produceren waardoor de verhoogde vloer als het ware optisch doorloopt. In computerruimten en vooral in datacenters wordt er meestal gebruik gemaakt van een hellingbaan. Een hellingbaan in een computervloer vraagt specifieke aandacht. De lengte van een hellingbaan is circa vijf keer de hoogte van de verhoogde computervloer en in bepaalde situaties is er voor de veiligheid over de lengte van de hellingbaan ook een armleuning vereist. Een verhoogde vloer van goede kwaliteit is kleurvast ( UV bestendig ), niet gevoelig voor vocht, hoog belastbaar en vormvast. Wanneer er ook technische installaties in een verhoogde vloer in kantoorruimte, theater of computerruimte moeten worden ondergebracht dan wordt er op maat een passende metalen draagframe speciaal gefabriceerd. De vloertegels in een verhoogde vloer zijn zeer eenvoudig uitneembaar door middel van de speciale zuignap. Verhoogde vloeren zijn snel te monteren, eenvoudig aan te passen en uit te breiden. De ruimte onder een verhoogde vloer maakt dat wegwerken van de netwerk bekabelingen en spanningsbekabeling infrastructuur eenvoudig is. Is de bouwkundige vloer niet waterpas dan worden hoogteverschillen met verstelbare poten verholpen. In een verhoogde vloer in kantoorruimte, theater of andere ruimte behalve dan computerruimte en datacenter worden inspectie vloertegels aangebracht. Zo kunt u altijd bij bekabelingen onder de vloer. Computervloeren zijn stevig doordat de draagconstructie wordt gevormd door een berekend raamwerk dat bestaat uit verzinkte stalen vijzels voorzien van kop- en voetplaten. De stalen vijzels zijn traploos verstelbaar.


Advies verhoogde computervloeren? Neem gerust contact op.

 

 Advies computerruimte ontwerpen, optimaliseren, bouwen en verhuizen. Brandblusser computerruimtes per IDeal kopen.