VLOERPANELEN COMPUTERRUIMTE


Een verhoogde vloer voor computerruimte en datacenter is snel te monteren en eenvoudig aan te passen. Computervloeren bieden nu en voor de toekomst de garantie voor continue flexibiliteit en schaalbaarheid. Bij het verplaatsen en opnieuw indelen van serverracks, patchkasten, airco's en standalone UPS is de verhoogde computervloer snel naar de nieuwe gewenste situatie aan te passen en uit te breiden. De flexibele ruimte onder de verhoogde computervloeren biedt u grotere functionaliteit zodat uw ICT en spanningsbekabeling in kabelgoten overzichtelijk ingedeeld kunnen worden. Mocht de (reeds) aanwezige bouwkundige ondervloer niet waterpas verlopen dan wordt het hoogteverschil met stevige verstelbare computervloer pootjes opgelost. Zoals op de afbeelding is te zien wordt er bij het plaatsen van verhoogde vloeren in een datacenter of computerruimte een hellingbaan bij de toegangsdeur(en) gemonteerd. Dit maakt eenvoudige toegang mogelijk.


Een verhoogde vloer mag in een computerruimte niet ontbreken. Niet alleen is een verhoogde systeemvloer handig voor het veilig onderbrengen van de bekabelingen. Een computervloer dient ook als luchtkanaal om de dure gekoelde lucht effectief van onderuit de airco naar de voorzijde van serverracks te geleiden. In combinatie met een verhoogde systeemvloer worden downflow airconditioners in de computerruimte of in een datacenter geplaatst, wel of niet redundant. Een redundant aircosysteem is bijvoorbeeld handig tijdens onderhoud werkzaamheden aan de computerruimte airco's en bij uitval van een airco kan de andere airco ( met hetzelfde vermogen ) de computerruimte door blijven koelen zodat de computerruimte niet opwarmt.Een computervloer voor computerruimte of datacenter? De eerste vraag welke u zichzelf moet stellen is op welke wijze waarop u de computerruimte in de nieuwe situatie wilt koelen? Voor de computerruimte in deze tijd wordt downflow koeling toegepast. Met downflow koeling wordt de dure gekoelde lucht vanonder uit de downflow airconditioner onder de verhoogde computervloer naar de voorzijde van serverracks geblazen. Wanneer er aan de voorzijde van de serverracks instelbare geperforeerde vloertegels liggen wordt de gekoelde lucht effectief op de juiste plaats gebracht. 


Er zijn twee soorten verhoogde systeemvloeren voor computerruimten te koop. Namelijk de computervloer en de installatievloer. Iedere verhoogde vloer in een computerruimte is maatwerk. Moet de verhoogde systeemvloer op een aanzienlijke hoogte worden gebracht dan is dit geen issue. Op de afbeelding links ziet u een mooi voorbeeld van een verhoogde vloer met een forse onderliggende ruimte. Voor iedere computerruimte bieden wij u een maatwerk oplossing. Van computervloer tot installatievloer voor hoge vloerbelastingen.


Vloerpanelen computervloer kopen? Neem voor advies gerust contact op.

 

 Advies computerruimte ontwerpen, optimaliseren, bouwen en verhuizen. Brandblusser computerruimtes per IDeal kopen.