SCHOONMAKEN COMPUTERRUIMTE


Computerruimte schoonmaken? Computerruimten schoonmaken is maatwerk. Een computerruimte schoonmaken moet volgens ons net als het schoonmaken van cleanrooms gedaan worden. Stof in computerruimten is ongewenst. Toch komen wij er achter dat computerruimten niet voldoende schoongemaakt worden. Terwijl in computerruimten continue online ICT apparatuur staat opgesteld dat voor de bedrijfscontinuïteit absoluut niet mag uitvallen. Ons advies is om de computerruimte datacenter of elke andere ICT omgeving minstens jaarlijks te reinigen. Voorkom ophoping van stof in racks, serverapparatuur serverkasten, UPS-kasten, serverracks, onder computervloer en boven systeemplafonds. Ophoping stof computerruimte en ICT-apparatuur blokkeren een optimale toevoer van gekoelde lucht en kunnen brand in ICT-systemen veroorzaken.


In een computerruimte met verhoogde-vloer wordt gekoelde lucht via de onderzijde van de downflow airco in een vast luchtcirculatie patroon door serverkasten geblazen. Stof wordt in deze luchtcirculatie naar de luwe plekken in serverkasten en andere ICT-apparatuur mee getransporteerd. Op deze luwe plaatsen vindt stofophoping plaats. Laat behalve de computerruimte ook serverkasten schoonmaken. In ieder geval de voor- en achterzijde van ICT-racks en alle andere behuizingen waar serverapparatuur en noodstroomvoorzieningen in zijn ondergebracht. Is er een verhoogde vloer in de computerruimte dan kunt u deze ruimte ook door ons laten schoonmaken. Voorkom hotspots in computerruimten.


Reinigen-computerruimte. Schoonmaken van een computerruimte en ICT-apparatuur vindt vaak na ICT verhuizing, ICT verbouwing of ICT optimalisatie plaats. Er circuleert dan nog altijd veel stof door de computerruimte dat niet 123 weg is. Dit stof moet zo snel mogelijk uit de computerruimte gehaald worden om te voorkomen dat dit stof niet in uw serverapparatuur terecht komt. Wij verzorgen kundige schoonmaak-computerruimte omdat wij weten wat 24/7 online beschikbaarheid betekent. Ook verlichtingsarmaturen, UPS-batterijen en UPS-kasten in computerruimten zijn een verhoogd risico op brand in computerruimte of datacenter wanneer deze niet regelmatig worden schoongemaakt.


Computerruimte-schoonmaken? neem gerust contact op. 

 

 Advies computerruimte ontwerpen, optimaliseren, bouwen en verhuizen. Brandblusser computerruimtes per IDeal kopen.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb